”Journey into the Mess” – stueetagen

“Alle er vi nogen. Formet af det vi bærer med os, alt det, der er gået forud.
Identitet. Sjæl. Historie. Hvad skal vi kalde det? Hvornår er ordene præcise nok? Ordene undslipper. Erindringer er ikke ord. Erindringer er billeder. At forstå sig selv. At skabe sammenhænge. Ud af myriader af syn, billeder, erindringer. At samle det hele. Til et samlet hele. Dig. Mig.
Umuligt. Brikker der hele tiden mangler. Eller slet ikke passer ind. Nogle stopper når tingene
ligesom er faldet på plads, eller de beslutter sig for, at de er det.
Jeg vil videre. Gennem erindringen.”

Nina Maria Kleivan, december 2021.

Eyecontact
100 fotos i rammer.


Into the Snow,
træski, diverse serigrafi/print, 200 x 300 cm

Antikke træski hængt på en væg kender vi som romantiske pyntegenstande. Men her tjener de som helt anderledes dramatisk, konkret afsæt for udstillingen og Nina Maria Kleivans slægtshistorie: Beretningen om Nina Maria Kleivans far, der som purung norsk modstandsmand for vild i et forsøg på at flygte, på ski, til Sverige under 2. verdenskrig. En tysk patrulje fangede ham, men pistolen han bar på, fik han smidt og stampet ned i sneen. Han undgik dermed henrettelse, men kom i tysk fangelejr. En oplevelse, som fulgte ham resten af livet, og som stadig trækker spor i familien – og i udstillingen. En personlig familieberetning bliver en rød tråd, der fletter sig ind vores fælles historie om krigen, om valg og konsekvenser, der rækker langt ud over en selv.

Escape Route,
Serigrafi, 40 x 30/50/60 cm.

Measured Time II, tusch-bemalede bogsider, 385 x 280 cm.
Measured Time I, 4.312 kvadrater udskåret af bogomslag, 385 x 280 cm.
Animals of the Past, kultegninger, 185 x 125 cm.
Insomnia I, print, 385 x 750 cm 

Nina Maria Kleivan har grebet muligheden for at skildre et stykke natur, som får alt andet til at synes småt. Et enormt fjeld, som fylder væggen ud og brager op gennem loftet på Sophienholm. Her er naturen ikke underlagt mennesket, men overvælder og bevæger vores sind. Fjeldene fra Norge og Grønland, som Kleivan kender så godt, er det grundfjeld, som resten af livet hænges op på. 

Above the treeline,
serigrafi på diverse stykker genbrugsglas, 192 x 700 cm.

Nina’s ABC, diverse objekter, træhylder og video.

Se videoen. Klik her.

The Moon looks different now,
puslespil på 1.000 brikker, 71 x 51 cm.
Breakfast with Kierkegaard,
foto, 2 stk. 74 x 104 cm.  

Vanishing Points,
foto, 3 stk. 10,5 x 8,5 cm